Bandages

Compressie armkousen:

Als gevolg van een operatie of bestraling kan lymfoedeem in de arm ontstaan. Het lymfvatstelsel is beschadigd of geblokkeerd, waardoor de uit het bloed afgezette proteïnen en vocht niet meer tijdig kunnen worden afgevoerd. De arm zwelt op.  U specialist zal in dit geval kiné en een armkousen voorschrijven.

Indicatie: Verworven lymfoedeem na borstkanker

Terugbetaling: 2 armkousen en 4 handschoenen per jaar op voorschrift van oncoloog of gynaecoloog.

 

Compressie beenkousen:

Gezwollen enkels, vermoeide benen, haarvaatjes of spataders… Medische compressie kousen kunnen u hiervan verlossen. Het is ontzettend belangrijk dat een bandagist de maten opmeet. Zo bent u altijd zeker van de juiste maat, maar ook van de drukklasse en uitvoering:

Tot onder de knie, met of zonder teenstuk: 55,00 EUR
Dijkousen in verschillende keuren: 85,00 EUR
Panty in verschillende drukklasse: 100,00 EUR

Enkel terugbetaling onder heel specifieke voorwaarden

Lumbostaat:

Een lumbostaat is een op maat gemaakte bandage van stevig katoen en elastische stof en is verstevigd met baleinen. De lumbostaat geeft steun, ontlasting en bewegingsbeperking van de lumbale wervelzuil.

Indicaties: spondylitis – lumbale stabilisatie – Osteoporose – Degeneratieve instabiliteit

Terugbetaling:  Om de 4 jaar volledig terugbetaald op basis van een voorschrift van de (huis)arts.

 

 Breuk -en buikbanden:

BuikgordelBreukbanden worden ingezet bij verschillende soorten hernia’s (breuken). Een breukband neemt de rol van de spierwand over en houdt de organen op hun plaats. Een buikgordel is aangewezen bij diastasis en eventratie van de buikwand. Deze banden worden meestal voorgeschreven als een operatie geen optie is.

Terugbetaling:  Om de 3 jaar volledig terugbetaald op basis van een voorschrift van de (huis)arts.

 

Sacro-iliacale band:

Deze fixatieband met elastische spanbanden geeft een goede bekkenfixatie bij bekkeninstabiliteit of symfysiolysis. Men spreek van symfysiolysis bij extreme verwijding tussen de twee schaambeendelen ter hoogte van de symfyse.
Dit kan tijdens of na de zwangerschap, maar kan zich eveneens manifesteren bij niet-zwangere vrouwen en sporadisch bij mannen.
De bandage bestaat uit een ademend materiaal en kan zelfs ‘s nachts worden gedragen.

Tarief: 55 EUR

Stoma materiaal

Ook voor stoma materiaal kan u bij ons terecht.

Andere…

Heeft u nood aan een bandage die u niet terug vindt op deze pagina? Aarzel dan niet om contact op te nemen.  In het atelier kan (bijna) alles gemaakt worden!

Links: